Securemme kulcsmásolás

A budapesti Kulcskirály zárszaküzlet több évtizede másol mindenféle kulcsot, többek között Securemme márkát is. Mint minden kulcsot, ezeket is garanciával készítjük, és rövid időn belül elkészül, így megvárható. Ezekből a kulcsokból van kiváló minőségű utángyártott kivitel is, pl. Silca, vagy JMA.

Securemme kulcsfajták, Securemme zár típusok

Alapvetően kétfajta Securemme kulcstípus létezik, a tollas kulcs és a zárbetétet működtető cilinder kulcs. Magyarországon leginkább a Securemmenek a tollas kulcsos változata van elterjedve a biztonsági trezorzárak vonatkozásában, mégpedig a modern lakóparkokba telepített, Securemme biztonsági zárral ellátott bejárati ajtóknak köszönhetően. Természetesen vannak Securemme cilinderbetétek, illetve Securemme cilinderes trezorzárak is, ezeket a pontfuratos cilinder kulcsokat is tudjuk másolni.

A Securemme kéttollas kulcs egy hosszú kulcs, amelynek a szárán, mindkét oldalon, eltérő méretű kisebb, nagyobb úgynevezett fogak, tollak helyezkednek el. A tollas kulcsok hossza 75 mm-től akár 120 mm-ig is terjedhet. A különböző hosszúságú kulcsméretek pusztán az ajtó vastagságától függnek.  

A Securemme cilinderkulcs rövid és lapos. A szárán pöttyöket vagy furatokat láthatunk, ezek a lapon mart kulcsok. Ha a kulcsszáron fogak vagy marások vannak, azok a fogazott kulcsok. Mindkét cilinderkulcs típus esetében előfordulnak nyitott illetve védett profilú zárbetétek.

A Securemme biztonsági trezorzárhoz tartozó tollas kulcs

A Securemme biztonsági zárakhoz általában kéttollú tollas kulcs tartozik, hiszen ez egy biztonsági ajtózár, más néven trezorzár. A régebbi Securemme zárhoz tartozó kulcsok fejére egy sötétkék vagy fekete színű műanyag sapka van ráhúzva, az újabb zárszerkezethez tartozó kulcsok műanyag sapkájának színe pedig már világoskék, a szerviz kulcsé pedig piros. A szerviz kulcsnak annyi a szerepe, hogy az ajtót kettőre be lehet vele zárni, amit ki is tud nyitni. Viszont ha az ajtó a kék kulccsal van négyre zárva, akkor már a piros fejű kulccsal nem lehet azt kinyitni. Érdemes egy ilyen szerviz kulcsot adni pl. a bejárónőnek, mert csak akkor tud bejönni, ha mi otthon vagyunk, viszont ha végez, akkor be tudja zárni maga után az ajtót.

A Securemme cilinder kulcsok

A Securemme lapon mart kivitelű zárbetétekhez általában öt darab gyári kulcs tartozik. A lapon mart kulcsnak a lapjára pöttyök, bemarások vannak fúrva, ezzel is növelve a milliós variációs számot. A lapon mart kulcsokat vízszintes helyzetben kell belehelyezni a zárbetétbe.

Az egyedi profilú zárbetéthez 3 vagy 5 kulcs jár. A kulcs kétféleképpen helyezhető be a zárbetétbe, vagy vízszintesen, vagy függőlegesen. Ez attól függ, hogy a zárhenger hogy van kialakítva. Ha függőlegesen, akkor lehet csaprendszerű vagy lamellákból összerakott rendszerű, ha vízszintesen, akkor csakis csaprendszerű lehet. Ezekhez mindig védett profilú kulcsok tartoznak.

A Securemme kulcsmásolás folyamata

A tollas mintakulcsot a Silca Omnia Max kulcsmásoló gép bal oldalában lévő satuba helyezzük. A nyerskulcsot ugyanennek a gépnek a jobb oldali, párhuzamos satujába helyezzük. A mintakulcsot fogról fogra haladva tapogatja le a letapogató, miközben a nyerskulcsból, a maró tárcsa folyamatosan forgácsolja ki a felesleges darabokat. Ez a művelet század milliméter pontossággal történik. A kulcs két oldalát külön-külön kell megmarni, mert minden kéttollas kulcs aszimmetrikus. A marás végeztével, drótkoronggal sorjázzuk le, és beleütjük a garancia jelünket. Egy kulcsmásolás elkészülésének ideje 1-2 perc.

Kulcskirály – Securemme kulcsok másolása

Amennyiben a fentiek felkeltették figyelmüket, esetleg kérdésük merülne fel a témával kapcsolatban, hívják a Kulcskirály zárszaküzletet a 06-1-312-2064 telefonszámon! Ha e-mailen keresne minket, akkor a zarplaza@zarplaza.hu e-mail címre tud nekünk üzenetet küldeni. Minden levélre válaszolunk!

Amennyiben bármilyen Securemme kulcsmásolásra van szüksége, szeretettel várjuk a Kulcskirály zárszaküzletben!

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63. Nyitva: hétköznap 8-18, szombaton 9-13.

Securemme, Securemme zárak, Securemme zárcsere, Securemme zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
Securemme, Securemme zárak, Securemme zárcsere, Securemme zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
Securemme, Securemme zárak, Securemme zárcsere, Securemme zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest