Securemme zárak

Securemme fix lamellás, tollas kulcsos zárszerkezet

A Securemme tollas kulcsos, biztonsági zárszerkezet a legrégebbi típusok közé tartozik. A fix lamellás kivitel azt jelenti, hogy a zárgyártó cég úgy alkotta meg a zárat, hogy a zárdobozban a lamella-köteg nem cserélhető. Ezáltal kulcselvesztés esetén, kulcsra zárt ajtó esetében a zárnyitás után, komplett zárszerkezet cserét kell elvégezni.

A Securemme négyfordulatos zárak megbízhatók, biztonságosak. Ha jól be vannak állítva, akkor nagyon sokáig használhatók. Nem egyszer találkoztunk már 15 éve működő Securemme zárakkal.

A régi zárhoz tartozó kulcsok nem védett profilok, ezért ezeket a kulcsokat majdnem mindenhol lemásolják.

Securemme tollas kulcsos biztonsági zárszerkezet, nucleo-val

A Securemme cég az élen járt azzal a próbálkozással, hogy a zárszerkezet belsejét cserélhető kivitellel oldják meg. Ez annyit jelent, hogy nem a zárdobozban vannak felfüggesztve a lamellák, hanem egy úgynevezett lamella köteg (nucleo) cseréjével megváltoztatható a zár kulcsnyitása. Ezt a lamella köteget általában három darab csavar tartja.

A lamella köteg kicserélésekor nem kell szétszedni az ajtót, hanem a zárat-, illetve az ajtót díszítő címkét kell szétcsavarozni és az alatta lévő szerelőnyíláson ki lehet fordítani a zárszerkezetből a lamellasort. Ezek a lamella kötegek fekvő kivitelben léteznek, illetve jobbos – balos nyitásnak megfelelő változatban. A fekvő lamellasor négy félfordulatnál reteszeli a zárat. Mindegyik Securemme lamellasorhoz három darab gyári Securemme kulcs tartozik, illetve egy szervizkulcs.

Tollas kulcsos kistestű Securemme zárszerkezet csapdanyelvvel

Ezeket a kistestű, tollas kulcsos zártesteket, bejárati ajtókba szokták főzárként alkalmazni, beszerelni. Háromirányú mozgást végző zárak ezek. A rudazatok kialakítását minden ajtógyártó cég másképpen, a maga módján oldja meg. Mivel forgatható a zár csapdanyelve, ezért nem szükségeltetik balos és jobbos verzió. Bármilyen nyitási módban beszerelhető, azaz jobbos-, balos-, kifelé- és befelé nyíló változatban is.

Ez a tollas kulcsos zár létezik két- és négyfordulatos kivitelben. A zárszerkezetben váltót helyeztek el, ezért lehet kilincs-kilincses, vagy gomb-kilincses verzióban is szerelni. Ez a háromirányú Securemme zár halk, megbízható, precíz szerkezet, bátran ajánljuk!

Tollas kulcsos, 3 irányú, lamellás Securemme zár

A Securemme gyár nagytestű biztonsági zárjainak mintájára, ezt a konstrukciót kisebb testű zárakban is létrehozta. Erre mondhatnánk, hogy kicsi a bors, de erős. Ezeket a zárakat főként másodzárként használják, vagy lakatosok a rácsajtóba főzárként alkalmazzák.

Általában két tollas kulcs tartozik ehhez a zárhoz. A gyártó a jobb fogás és könnyebb tekerés előmozdítása érdekében, egy kék műanyag kupakot húz a kulcs fejére. Létezik ebből egyirányú változat, háromirányú változat, kétzárásos- illetve négyfordulatos, tollas kulcsos és cilinderes verzió is. Ár érték aránya és biztonsága kiváló, egyúttal a MABISZ követelményeknek is 100%-ban megfelel.

3 pontos, cilindervezérlésű Securemme zár

A háromirányú, kettő- illetve négyfordulatú cilindervezérlésű biztonsági zártest ugyanazon az alapelven működik, mint a tollas kulcsos verzió. Csupán annyi a különbség, hogy a hajtási funkciót nem tollas kulcs működteti, ami a lamellák emelésével fordul, hanem egy európai, szabvány méretű és profilú zárbetét középső tolókavivője emelgeti a zárban lévő szerkezetet, ezáltal nyílik, illetve záródik az ajtózár.

Ugyanazok a paraméterek, ugyanazok a konfigurációk vannak, mint a tollas kulcsos zár változatánál, annyi különbséggel, hogy a sima, alumínium kulcsmegvezető helyett egy belülről, hatos átmenő csavarral rögzített törésvédő pajzs van felszerelve, ezzel is védve az ajtót a betörők támadása ellen.

A három irány ugyanúgy reteszeli az ajtót, mint a tollas kulcsos verziónál. Bármilyen európai zárbetét beleszerelhető, de ajánlott legalább egy fúrás-, savazás-, törés- és finomnyitás elleni védelemmel ellátott zárbetétet használni. Ebből a kivitelből létezik fogaskerék meghajtásos, illetve fogazott léces hajtásos verzió.

Duplazáras Securemme zár

A biztosító szokott kétzáras verziót követelni a biztosítás életbelépéséhez, ezért a Securemme is megalkotta a dupla záras kialakítású zárszerkezetet.

Ez úgy néz ki, hogy a felső zár egy tollas kulcsos, négyütemű záródást végző zár, alul pedig egy cilinderes zárhatóság található. Mind a tollas-, mind a cilinderkulcs működteti a zár csapdanyelvét. Ezen kívül mindkét zár működése kapcsolatban van egymással. Tehát ha mindkét zár be van zárva, akkor a felső zárat nem lehet kinyitni, mert az alsó zár reteszeli azt. Ezáltal dupla biztonság lett egy zártesten belül kialakítva.

Maga a zárszerkezet három irányba, illetve előre zárással reteszel. A tollas kulcs nyílását egy alumínium vagy réz cilinder díszíti. A cilinder zárbetétet pedig egy törés- és fúrásvédő pajzs erősíti. A cilinder részbe itt is bármilyen euro profilú zár helyezhető, az ajtó vastagságának méretfüggvényében.

Securemme redőnyzárak

A Securemme redőnyzárakat olyan helyeken telepítik, mint pl. garázsajtók, fémredőnyök, mert a szerkezetük felszerelve, rudazatokat tol ki jobbra és balra, ezáltal ellenáll a redőny erőszakos felhúzásának. A bukó garázsajtó felfeszítését hasonlóképpen akadályozza meg. Mivel lamellás zárról beszélünk, ezért elég magas fokú biztonsággal rendelkezik, öt vagy hat lamellát kell megemelnie a tollas kulcsnak. A tollas kulcs hossza általában 4-5 cm.

Bármilyen Securemme zárakkal, zárcserével kapcsolatos kérdésére, cégünk munkatársai készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

Zárjainkról, árainkról kérjen bővebb felvilágosítást a 06-30-265-5531 vagy a 06-70-770-2942 telefonszámon!

Securemme, Securemme zárak, Securemme zárcsere, Securemme zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
Securemme, Securemme zárak, Securemme zárcsere, Securemme zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
Securemme, Securemme zárak, Securemme zárcsere, Securemme zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest
Securemme, Securemme zárak, Securemme zárcsere, Securemme zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest