Securemme zárcsere, zárkódolás

Securemme trezorzár szerkezet

A Magyarországon legelterjedtebb változata a Securemme biztonsági zárnak a tollas kulcsos változata. A trezorzárak esetében két fontos méretet érdemes tudni. Az egyik a zár elejétől a kilincstengely közepéig tartó távolság, a másik pedig a kilincstengely közepétől a kéttollú kulcsnyílás közepéig érő távolság. A Securemme trezorzárak esetében az első távolság 63 mm, a második pedig 85 mm.

A Securemme trezorzár egy barna-piros színű keménykarton dobozba van becsomagolva.  A dobozban található maga a Securemme zárszerkezet, amelyhez tartozik 3 db gyári kulcs, amelyek műanyag tasakban vannak lefóliázva. A kulcsok hossza megközelítőleg 8 cm.

Securemme trezorzár csere

Ha fixlamellás, azaz nem cserélhető zárközéppel rendelkezik a Securemme szerkezet, akkor komplett zárcserére van szükség. Ez történhet különböző okok miatt, biztonsági okokból, pl. elhagyott kulcsok esetén, vagy azért, mert maga a zár ment tönkre. Megelőzésképpen is szükség lehet a komplett zárcserére, mert ha fura dolgokat tapasztalunk, pl. nehezen, már akadozva kezd működni a zár, akkor érdemes rögtön cselekedni. Ha ez nem történik meg, akkor a végképp elromlott szerkezet egyszer csak nem fogja nyitni már az ajtót, és még zárnyitásra, ajtónyitásra is szükség lesz.

Zárszerelő kollégánk a helyszínen, az ajtó faborításának eltávolítása után kiveszi a Securemme biztonsági zárat és egy újat helyez be. Munkatársunk, a zárcsere utolsó lépéseként ellenőrzi, hogy a zárszerkezet megfelelően működik-e, nem szorul-e. Ha igen, akkor egy kis igazítást, turbózást, ajtóbeállítást is el kell végezni, amit mi mindig el is végzünk.

Fontos megjegyezni, hogy komplett zárcsere esetén, már csak kivehető nucleo-középpel rendelkező trezorzárat tudunk a régi helyett beszerelni. A Securemme gyár már befejezte a fixlamellás zárszerkezetek gyártását.

Securemme nucleo, zármag, kivehető lamellaköteg csere

A zármag, vagy másnéven lamellaköteg cseréjével a zárat új kulcsok fogják működtetni. Az új kulcsokat a kollégánk a helyszínen átadja az ügyfeleinknek, illetve a zárt csomagolásból előttük bontja fel azokat. Ezáltal mindenki meggyőződhet arról, hogy ehhez a zárhoz senkinek másnak nincs kulcsa, továbbá arról is, hogy a régi kulccsal már nem nyílik az ajtó.

Tartozik a nucleo készlethez egy két nyitásra alkalmas szerviz kulcs is, ami két nyitás erejéig tudja nyitni és zárni az ajtót. Ha azonban a „fő” kulccsal az ajtó négyre van bezárva, akkor azt már nem tudja kinyitni. Ezt bátran oda lehet adni háztartási alkalmazottnak vagy másik családtagnak két szempont miatt is. Egyrészt, mert a kívülről fix gombbal ellátott ajtók esetén tudja nyitni a becsapódott ajtót, másrészt pedig, ellenőrzött körülmények között lehet csak használni a szervizkulcsot, mert ha reggel bezárják négyre az ajtót, akkor hiába megy oda bárki is, az ajtót nem fogja tudni kinyitni a szervizkulccsal.

A nucleo csere kizárólag fiatal és kifogástalanul működő zárszerkezet esetében végezhető el.

A lamella csere mechanikája

Mi is pontosan ez a nucleo, azaz a kivehető lamellaköteg?

Ennek a zártípusnak az esetében, nem a zárdobozban vannak felfüggesztve a lamellák, hanem két fémlemez közé vannak bepréselve, felfüggesztve a lamellák, amely egy egységes kötegként eltávolítható és cserélhető. Ezzel a nucleo cserével megváltoztatható a zár kulcsnyitása. Magyarul, új kulcsok fogják a nucleo csere után működtetni a zárszerkezetet.

A zárdoboz belsejében található lamella köteget három darab csavar tartja. Nagy előny, hogy a lamella köteg kicserélésekor nem kell szétbontani az ajtót, hanem csupán a zárat-, illetve az ajtót díszítő címkét kell szétcsavarozni, így az alatta lévő szerelőnyíláson keresztül ki lehet fordítani a zárszerkezetből a lamellasort. Bár már találkoztunk olyan ajtóval is, ahol szét kellett azt bontani, lekötni a rudakat, mert csak így lehetett hozzáférni a lamellaköteghez.

Ezek a lamella kötegek fekvő kivitelben léteznek, külön jobbos és balos nyitásnak megfelelően. A Securemme fekvő lamellasora négy félfordulatnál, azaz két teljes fordulatnál reteszeli a zárat. A kulcs minden második félfordulat után húzható ki a zártestből.

Mindegyik Securemme lamella-köteghez három darab gyári Securemme kulcs tartozik. Ezeket a gyártó cég, világoskék színű, műanyag sapkaborítással látja el (régebben ez fekete volt), ezzel is komfortosabbá téve a használatot. Ezeknél a kulcsoknál is fontos, hogy ne dobáljuk őket, ne ejtsük le magasról, mert a kulcs szélen lévő bástyák hamar megsérülhetnek, illetve letörhetnek.

Securemme, Securemme zárak, Securemme zárcsere, Securemme zárcsere Budapest, zárcsere, zárcsere Budapest

Securemme lamellaköteg csere szakemberrel

Azért érdemes szakembert hívni a Securemme nucleo cseréhez, mert van pár dolog, amire nagyon oda kell figyelni. A lamellasor cseréjénél a három rögzítő csavart mindig jó erősen meg kell húzni, mert egy fellazult zárközép komoly problémát okozhat az ajtónyitás használata során.

A nucleo készletekhez tartozó gyári kulcsok rövidek, mindössze 8-9 cm hosszúságúak, de ha az ajtó vastagabb, akkor rendelhető akár 12 cm hosszúságú kulcskészlet is. A nagyon sokat használt, öreg, illetve elhasználódott vagy már nehezen működő zárszerkezetben nem ajánlatos zárközepet cserélni. Általában ezt nem is vállaljuk el, mert a zárdobozban lévő elkopott, vagy letöredező alkatrészek beszorulhatnak a nucleo lamellái közé. Ennek következtében meg fog szorulni a zárszerkezet és nem fog kinyílni az ajtó. 8 – 10 éves záraknál már komplett zárszerkezet csere indokolt. Igaz, hogy ez költségesebb, de megfelelő beállítás esetén, jó 10-15 évig megint nem lesz gond a Securemme zárszerkezettel.

Mikor indokolt a Securemme lamella csere?

Általánosságban elmondható, hogy főként kulcselhagyás esetén szokták ügyfeleink a lamella csere szolgáltatásunkat igénybe venni. Ilyenkor a feladat elvégzése után az elhagyott kulcs már nem fogja működtetni a zárszerkezetet, így a biztonságérzet megmarad.

Securemme másodzár csere

A Securemme kistestű zárszerkezeteket főként másodzárként használják. Amennyiben ez a másodzár elromlott, vagy új lakásba költöztek és ezt szeretnék egy újra lecserélni a kulcsok miatt, úgy bátran forduljanak hozzánk!

A Securemme másodzár cserét elvégezzük Önnek a bejárati ajtaján, vagy ha rácsajtóba van ilyen típusú zár és az meghibásodott, vagy csak öreg már és nem működik tökéletesen, szorul, vagy akadozik, hívja ügyfélszolgálatunkat! Szakszerűen, garanciavállalással és korrekt áron végezzük a Securemme másodzár cseréjét.

Securemme cilindervezérlésű zárszerkezet csere

Amennyiben Önnek egy három irányba működő, négy rudas Securemme zárszerkezet van az ajtajában, amelyet egy zárbetét vezérel, úgy ennek a típusú trezorzárnak a komplett csere ügyében is kereshet minket! Amennyiben régi már a zárszerkezet, akadozik, szorul, már nehezen működik, úgy érdemes a zárcserén elgondolkodni, nehogy egyszer csak ne nyíljon ki az ajtó.

A cilinderes működésű trezorzár ugyanazon az elven működik, mint tollas kulcsos társa. Bármilyen európai zárbetét beleszerelhető, de ajánlott már egy magasabb kategóriájú szabvány zárbetétet használni a Securemme zárszerkezettel ellátott biztonsági ajtóba. Ennél a változatnál, egy külső törésvédő rozetta biztosítja a zárbetét törés-, fúrás- és rongálás miatti hozzáférés elleni védelmet.

Bármilyen Securemme zárcserével, zárszerkezet cserével kapcsolatos kérdésére vagy problémájának orvoslására cégünk készséggel áll az Ön rendelkezésére. Az általunk beszerelt zárakra 12 hónapos garanciát vállalunk!

Zárjainkról, árainkról kérjen bővebb felvilágosítást az alábbi telefonszámokon:

06-30-265-5531 vagy 06-70-770-2942.